فهرست مطالب

جراحی ایران - سال بیست و نهم شماره 2 (تابستان 1400)

نشریه جراحی ایران
سال بیست و نهم شماره 2 (تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/08/20
  • تعداد عناوین: 9
|
  • نوین نیک بخش*، عسکری نورباران، سکینه کمالی آهنگر، یاسر اصغری، محمد سرور قوجق صفحات 1-6
    زمینه و هدف

    بیماری سنگ صفرا از جمله بیماری های شایع دستگاه گوارش می باشد. مطالعات متعددی وجود ارتباط بین بیماری سنگ صفرا و اختلالات لیپیدی را نشان دادند. هدف از این پژوهش بررسی سطوح سرمی لیپیدها قبل و بعد از عمل جراحی کوله سیستکتومی لاپاراسکوپیک بود.

    مواد و روش ها

    این مطالعه مقطعی بر روی 88 بیمار مبتلا به سنگ صفرا مراجعه کننده به بیمارستان های تابعه دانشگاه علوم پزشکی بابل که تحت عمل کوله سیستکتومی لاپاراسکوپیک قرار گرفتند، انجام شده است. سطوح سرمی تری گلیسیرید، کلسترول، لیپوپروتیین با چگالی بالا و لیپوپروتیین با چگالی پایین قبل از عمل و سه ماه پس از عمل اندازه گیری شد. اطلاعات در نرم افزار 16V SPSS با آزمون های آماری تی تست و کای دو مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    از بین 88 نفر بیمار 10 نفر را 3/11 درصد مردان و 78 نفر را 7/88 درصد زنان تشکیل دادند. میانگین سنی بیماران در این مطالعه 45/38±5/13 سال با دامنه 78-18 سال بود. میانگین سطح سرمی لیپوپروتیین با چگالی بالا در بیماران قبل از عمل میلی گرم بر دسی لیتر 61/41±57/5 و پس از عمل میلی گرم بر دسی لیتر 74/42±24/5، میانگین سطح سرمی لیپوپروتیین با چگالی پایین قبل از عمل میلی گرم بر دسی لیتر 7/110±3/27 و پس از عمل میلی گرم بر دسی لیتر 3/108±7/23، میانگین سطح سرمی کلسترول قبل از عمل میلی گرم بر دسی لیتر 1/177±8/25 و پس از عمل میلی گرم بر دسی لیتر 180±8/20 و میانگین سطح سرمی تری گلیسیرید قبل از عمل میلی گرم بر دسی لیتر 1/119±4/31 و بعد از عمل میلی گرم بر دسی لیتر 145± 5/46 بود. در میان لیپیدها فقط افزایش تری گلیسیرید معنی دار بود (001/0<P).

    نتیجه گیری

    این مطالعه نشان داد که سطح سرمی تری گلیسیرید به طور معنی دار افزایش یافته بود. سایر پارامترها تفاوت معنی-داری نداشتند.

    کلیدواژگان: سطح سرمی لیپید، سنگ صفرا، کوله سیستکتومی
  • رضا حسامی، محمدجواد فاطمی، نوراحمد لطیفی * صفحات 7-19
    زمینه و هدف

    امروزه زخم و ترمیم آن از نظر اهمیت، جایگاه خاصی را به خود اختصاص داده است. التیام زخم فرایندی پیچیده و منظم است و مستلزم تعامل بین انواع مختلف سلول ها، پروتئین های ساختمانی، فاکتورهای رشد و پروتئینازها می باشد. سلول های ماست سل، فیبروبلاست ها و ماکروفاژها نقش مهمی در ترمیم زخم دارند. اخیرا از فرآیند الکتروریسی به عنوان فناوری تولید نانوالیاف که می تواند شرایط مشابه ماتریکس خارج سلولی را فراهم کند، استفاده های زیادی می شود. با توجه به خواص ضد باکتریایی آنتی اکسیدان کورکومین برای بهبود زخم و همچنین ویژگی های داربست نانوالیاف پلیکاپرولاکتون به روش الکتروریسی مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر پانسمان مذکور در زخم های مدل حیوانی موش صحرایی انجام شد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه حیوانی که از نوع تجربی بوده است، از 48 موش صحرایی مذکر نژاد اسپراگ - داولی با وزن حدود 300-350 گرم استفاده شد. موش صحرایی ها به طور تصادفی به 4 گروه تقسیم شدند. بعد از بیهوشی در شرایط استریل زخم 5/1 در 5/1 سانتی متر در پشت موش صحرایی ایجاد شد. سپس پانسمان بصورت تای اور در گروه اول پلی کاپرولاکتون + 5% کورکومین، گروه دوم پلی کاپرولاکتون + 16% کورکومین در گروه سوم پلی کاپرولاکتون خالص بدون کورکومین و در گروه چهارم (کنترل) پانسمان با گاز استریل تا 20 روز انجام شد. هر 5 روز یک بار تعویض پانسمان انجام شد و در روزهای 5، 10، 15 فتوگرافی انجام شد و نتایج عکس ها توسط نرم افزار Image J آنالیز گردید. در روز 20 نیز نمونه ها جهت بررسی هیستوپاتولوژی مورد ارزیابی قرار گرفت. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار اس پی اس اس ویرایش 19 بررسی شد. از آزمون تی مقایسه میانگین های دو گروه مستقل و برای بررسی روند تغییرات در گروه ها و مقایسه آنها از آزمون آنالیز واریانس اندازه گیری های مکرر استفاده شد.

    یافته ها

    در مورد بررسی سطح زخم در زمان های مختلف، بین دو فاکتور زمان و گروه، اثر متقابل Interaction معناداری وجود ندارد (P=0.075). نتایج به دست آمده از مقایسات دو به دو برای زمان های مختلف با ادجاست بنفرونی، نشان می دهد که همه مقایسات بین زمان های اندازگیری در مطالعه معنادار بوده و بیشترین مقدار اختلاف میانگین های برآورد شده در زمان های مختلف، مربوط به مقایسه روزهای 20 و 0 بوده است. از نظر امتیاز کلی پاتولوژی و متغیرهای پاتولوژی بین گروه ها اختلاف آماری معناداری وجود نداشته است.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان می دهد که داربست پلی کاپرولاکتون تهیه شده به روش الکتروریسی و با پایه کورکومین، زیست سازگاری مناسبی داشته و هیچگونه عارضه ای از خود نشان نداده است.

    کلیدواژگان: پانسمان الکتروریسی شده، کورکومین، ترمیم زخم
  • نسرین کریمی *، منصور ملاییان، محمدرضا طلوع استادان یزد، فرید اسکندری تربقان، آیت احمدی صفحات 19-26
    زمینه و هدف

    آترزی مری گونه ای ناهنجاری مادرزادی در دستگاه گوارش می باشد که در آن مری در دوره جنینی رشد و نمو نیافته و پیوستگی مسیر مری تا معده در میانه راه، کور و بسته شده و همچون بادکنکی آویزان در پشت نای قرار می گیرد و شامل انواع مختلفی از نواقص آناتومیکی مادرزادی با ریشه در عدم توسعه یافتگی جنینی در مری می باشد. آترزی مری یک بیماری مادر زادی است که توسط مداخله جراحی درمان می شود. در روند درمان ممکن است عوارضی زودرس در طی روزهای اول بعد از عمل رخ دهد. هدف این مطالعه پیشنهاد تکنیک تعدیل شده ترمیم جراحی آترزی مری نوع C به روش تیوب لس است.

    مواد و روش ها

    نوع مطالعه مقطعی گذشته نگر می باشد. پرونده 70 بیمار آترزی مری نوع Cکه از سال 1383 لغایت 1398 در بیمارستان کودکان بهرامی تحت عمل جراحی قرار گرفته بودند، بررسی شده است. دسترسی به ناحیه عمل در آنها از طریق توراکوتومی خارج پلورال بوده و در تمامی موارد ورید آزیگوس حفظ گردیده و پس از عمل لوله نازوگاستریک و لوله قفسه سینه نیز به کار نرفته است.

    یافته ها

    سن متوسط در زمان مداخله جراحی 4/2±55/3 روز بود. میانگین زمان بستری 4/3±5/12 روز بود و عوارض کوتاه مدت در 10 مورد (2/14%) مشاهده شدند. بر اساس نتایج به دست آمده 10 بیمار (2/14%) در مجموع دچار 13 عارضه شدند. عوارض زودرس این بیماران اختلال تنفس (5 مورد)، پنومونی های آسپراسیون (4 مورد) و نشت آناستوموز (4 مورد) بود. همچنین یکی دیگر از عوارض مورد بررسی مدیاستینیت بود که در هیچ یک از بیماران مورد بررسی گزارش نشد.

    نتیجه گیری

    در مطالعه حاضر که روش تیوب لس را معرفی می نماید دسترسی عمل از راه اکستراپلورال بوده ورید ازیگوس حفظ می گردد و در انتهای عمل نیز چست تیوب و لوله نازگاستریک بکار نمی رود. بنابراین عوارض زودرس پس از عمل و موربیدیتی حاصله از آن کمتر بوده و می توان این روش را در ترمیم اترزی مری نوع C پیشنهاد داد.

    کلیدواژگان: اترزی مری، نوزادان، جراحی، تیوبلس، عوارض
  • علی بیرانوند * صفحات 27-41
    زمینه و هدف

    شناسایی شبکه های اجتماعی علمی تاثیرگذار در حوزه های علمی مختلف به محققان کمک می کند تا ضمن شناسایی افراد و دانشگاه های تاثیرگذار در هر حوزه، به اهمیت اشتراک گذاری دانش از طریق این ابزارهای نوین اطلاعاتی پی ببرند. بر این اساس پژوهش حاضر با هدف شناسایی ارتباط میان نمرات دگرسنجی شبکه های اجتماعی و شاخص های علم سنجی حاصل از فعالیت پژوهشگران ایرانی حوزه پرستاری در پایگاه های علمی استنادی صورت گرفته است.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر یک پژوهش کاربردی و از نوع پیمایشی - توصیفی است که به روش علم سنجی و با رویکرد دگرسنجی انجام شده است. جامعه آماری پژوهش شامل پژوهشگران و نویسندگان ایرانی حوزه پرستاری است که در بازه زمانی 2000-2019 و در تاریخ اجرای پژوهش (16/03/2020)، مدرک نمایه شده ای در پایگاه استنادی اسکوپوس داشته و همچنین عضو پایگاه مدیریت منابع مندلی بوده اند. نمونه آماری پژوهش شامل 158 نویسنده پرتولید هستند که توسط اسکوپوس معرفی شده اند. علاوه بر آماره های توصیفی، در بخش آمار استنباطی، به کمک نرم افزار SPSS و اکسل از آزمون همبستگی بین شاخص های مورد مطالعه استفاده گردیده است.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان داد که از سال 2000 تا 2019، تعداد 5821 رکورد مربوط به حوزه پرستاری که توسط پژوهشگران ایرانی نوشته شده در پایگاه اسکوپوس نمایه شده است، 5009 رکورد (86 درصد) از نوع مقاله بوده است. از نظر زبانی، 5627 رکورد (6/96 درصد) به زبان انگلیسی بوده و تنها 198 مورد (4/3 درصد) به زبان فارسی نگارش شده است. دانشگاه برتر در زمینه محل فعالیت و یا حامی مالی پژوهشگران حوزه پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی تهران می باشد. بین شاخص اچ-ایندکس در پایگاه اسکوپوس و شاخص دنبال کنندگان در مندلی ضریب معناداری 140/0 به دست آمده که نشان می دهد رابطه ی معناداری در این زمینه وجود ندارد. اما، بین سایر شاخص های مورد بررسی در این دو پایگاه رابطه ی معناداری وجود دارد. همچنین بین شاخص های هم نویسندگی، اچ ایندکس، استناد دریافتی، خوانندگان، انتشارات و بینندگان در شبکه اجتماعی علمی مندلی با شاخص های تعداد استنادات و اچ ایندکس در پایگاه علمی - استنادی وب آو ساینس رابطه ی معناداری وجود دارد. اما بین شاخص دنبال کنندگان با شاخص های مزبور به علت بروز ضریب معناداری 202/0 رابطه معناداری وجود ندارد. بررسی ارتباط بین میزان استناد دریافتی در پایگاه های مندلی، اسکوپوس و وب اوساینس نشان می دهد رابطه معناداری بین میزان استناد دریافتی در این پایگاه ها وجود دارد.

    نتیجه گیری

    به ترتیب قوی ترین رابطه همبستگی در این مورد بین شاخص استناد دریافتی در پایگاه مندلی و وب اوساینس، مندلی و اسکوپوس، و نهایتا اسکوپوس و وب اوساینس می باشد. همچنین رابطه معناداری بین شاخص اچ ابندکس در پایگاه های مندلی، اسکوپوس، وب او ساینس وجود دارد. میزان همبستگی بین شاخص اچ ایندکس مندلی و وب اوساینس از همبستگی بین شاخص اچ-ایندکس مندلی و اسکوپوس قوی تر است.

    کلیدواژگان: دگرسنجی، علم سنجی، پرستاری
  • ناهید حسن زاده نعمتی*، زهره انصاری نژاد، مهدی موحدی صفحات 41-52
    زمینه و هدف

    آنتی ژن های سلولی از داربست های بیولوژیکی گرفته شده از بافت ها و اندام های سلو ل زدایی شده حذف و بسیاری از پروتئین های ساختاری و عملکردی ماتریکس خارج سلولی حفظ می شوند. لذا این داربست ها کارآرایی قابل توجهی برای استفاده در مهندسی بافت از جمله مهندسی بافت غضروف داراست. روش های شیمیایی یکی از فن های سلول زدایی می باشد که در پژوهش حاضر مورد توجه قرار گرفته است.

    مواد و روش ها

    برای این منظور از غلظت های مختلف سدیم دو دسیل سولفات به عنوان یک ماده شوینده یونی شیمیایی و تریتونX-100 به عنوان یک ماده شوینده غیریونی شیمیایی برای سلول زدایی عضروف گرفته شده از گاو استفاده شد. برای بررسی تاثیر فرایندهای آماده سازی بر ساختار بافت و موفقیت سلول زدایی بافت و مشاهده هسته سلول ها به ترتیب از میکروسکوپ الکترونی روبشی و رنگ آمیزی هماتوکسیلین - ایوزین استفاده گردید. همچنین سمیت داربست و چسبندگی سلولی بر روی آن مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

    با توجه به رنگ آمیزی اختصاصی تریکروم، رنگ آبی مشاهده شده، حفظ کلاژن در داربست سلول زدایی شده را تایید کرد. سلول های فیبروبلاست کشت داده شده برروی نمونه سلول زدایی شده با محلول (2%) سدیم دو دسیل سولفات و (4%) تریتون X-100 تکثیر یافته و چسبندگی خوبی نشان داد.

    نتیجه گیری

    نتایج حاصل از این مطالعه، حاکی از آن است که داربست تهیه شده به روش سلول زدایی شیمیایی بافت غضروف طبیعی می تواند کاندید مناسبی برای استفاده در مهندسی بافت غضروف باشد.

    کلیدواژگان: مهندسی بافت غضروف، ماتریکس خارج سلولی، سلول زدایی، سدیم دو دسیل سولفات
  • صفحات 53-58

    شکم حاد جراحی در دوران بارداری و پس از زایمان همواره یکی از چالش های مهم تشخیص و درمانی بوده است. اگرچه در دوران بارداری به خوبی به این مساله پرداخته شده، اما هنوز آمار دقیق از شیوع پاتولوژی های مختلف و راه کارهای تشخیصی و درمانی اختصاصی در دوران پس از وضع حمل وجود ندارد. از طرفی در دوران نقاهت پس از زایمان با توجه به افزایش شانس بروز مسایل ترومبوآمبولیک، انجام عمل های جراحی بر این میزان می افزاید که این مساله نیز می بایست مد نظر باشد. بیمار مطرح شده خانم 27 ساله ای است که به دلیل شکم حاد جراحی ناشی از پرفوراسیون سکوم در زمینه دایورتیکولیت تحت عمل جراحی قرار گرفت و پس از ترخیص از سرویس جراحی به دلیل بروز ترومبوآمبولی ریه مجددا تحت بستری و درمان قرار گرفت.

    کلیدواژگان: شکم حاد جراحی، دوره نقاهت پس از زایمان، آمبولی ریوی
  • مصطفی جابرانصاری * صفحات 59-71

    در پی شکست ناپلیون کنفرانس صلحی در وین تشکیل گردید (1815 - 1814 میلادی) اتریش که نگران از دست دادن اقتدار و نفوذش در صورت ایتلاف با سایر ایالت های مستقل آلمانی بود، از پیوستن به این ایتلاف جهت تشکیل اتحادیه ملی آلمان خودداری نمود. در نتیجه این کنفرانس، پروس قسمتی از ساکسونی و بخش هایی از سرزمین های حاشیه رود راین را تصاحب نمود، ونیز و قسمت هایی از شمال ایتالیا نیز به اتریش واگذار گردید. از بیش از 300 ایالت مستقلی که در گذشته امپراتوری مقدس روم را تشکیل می دادند، تنها 38 ایالت باقی ماند و اتحادیه ژرمن (کنفدراسیون آلمان) جایگزین
    امپراتوری شد.

  • علی عبداللهی، علیرضا رضایی * صفحات 75-87

    کاتترهای ورید مرکزی از جمله پرکاربردترین تجهیزات مصرفی هستند که به عنوان دسترسی عروقی، در بخش های اورژانس، بخش های ویژه، اتاق عمل ها و یا دیالیز مورد استفاده قرار می گیرند. هدف از این مطالعه ارزیابی عوارض مرتبط با کاتترهای ورید مرکزی از جمله عفونت و عوارض مکانیکی ناشی از کارگذاری این وسایل و روش های کاهش این عوارض از دیدگاه علوم مهندسی پزشکی است. برای این منظور از منابع اطلاعاتی Elsevier، PubMed، Springer Link و Google Scholar استفاده شد. نتایج حاصل از این مطالعه نشان می دهد که در کنار رعایت دستورالعمل های بهداشتی و درمانی کنترل عفونت و وسایل حفاظت فردی، نقش طراحی شکل و متریال استفاده شده در ساخت کاتتر می تواند نقش مهمی در کاهش عوارض ناشی از کارگذاری این وسایل نظیر ترومبوز و عفونت های ناشی از کاتترهای ورید مرکزی (CRBSi) داشته باشد. علاوه بر این انتخاب گایدوایر مناسب نقش مهمی در کاهش عوارض ناشی از کارگذاری این وسایل دارد.

    کلیدواژگان: کاتترهای ورید مرکزی، عوارض، پیشگیری
  • سید عباس میرمالک * صفحات 88-90

    هر طرح تحقیقاتی با یک سوال آغاز می شود. این سوال فرض جایگزین است، اگر بتوانیم ثابت کنیم که بین ویژگی های یک جمعیت و یا فرایند جمع آوری داده ها تفاوتی وجود ندارد.

|
  • Nikbakhsh N*, Noorbaran A, Kamali Ahangar S, Asghari Y, Savar Ghojogh M Pages 1-6
    Introduction & Objective

    Gallstone disease is one of the most common diseases of the gastrointestinal tract. Numerous studies have shown an association between gallstone disease and lipid disorders. The aim of this study was to evaluate the serum levels of lipids before and after laparoscopic cholecystectomy.

    Materials & Methods

    This cross-sectional study was performed on 88 patients with gallstones referred to the affiliated hospitals of Babol University of Medical Sciences who underwent laparoscopic cholecystectomy. Serum levels of triglycerides, cholesterol, high-density lipoprotein and low-density lipoprotein were measured before surgery and three months after surgery. Data were analyzed by SPSS software version 16 by T-Test and chi-square tests.

    Results

    Among 88 patients, 10 cases (11.3%) were men and 78 cases (88.7%) were women. The mean age of patients was 38/45±13.5. The mean amount of HDL before 5.57+41.61 mg/dl and after surgery was 5.24+42.74 mg/dl, the mean amount of LDL before and after surgery was 27.3+11.07 mg/dl, 23.7+108.3 mg/dl, the mean amount of serum cholesterol before surgery was 25.8+177.1, after surgery was 20.8+180 mg/dl and the mean amount of serum trigliserid before and after surgery was 31.4+119.1 mg/dl, 46.5+145 mg/dl. Only the serum trigliserid level increased after surgery significantly (P

    Keywords: Serum Lipid, Gallstone, Cholecystectomy
  • Hesami R, Fatemi M, Latifi N. A* Pages 7-19
    Introduction & Objective

    Nowadays wound and its repair is important in its importance. Wound healing is a complex process that requires interaction between different types of cells, building proteins, growth factors and proteinases. Mast cell, fibroblasts and macrophages play an important role in wound healing. Recently, the use of electrospining as a nanofiltration technology that can provide the same conditions as extracellular matrix can be used. Regarding the anti-bacterial properties of curcumin antioxidants for wound healing and the properties of polycaprolactone nano-fiber scaffolding by electrostatic method, the present study aimed to investigate the effect of this dressing on wounds in rat animal model.

    Materials & Methods

    In this study, 48 male Sprague-Dawley rats weighing 300-350 g were used. The rats were randomly divided into 4 groups. After anesthesia, in the sterile condition, 1.5 to 1.5 cm in the back of the rat was formed. Then the dressing was done as Tie over in the first group PCL + curcumin 5%, the second group was PCL + curcumin 16%, in the third group pure PCL without curcumin and in the fourth group (control) with sterile gas dressing for up to 20 days. Dressing was changed every 5 days, and photos were photographed on 5, 10, 15, and the results of the photos were analyzed by image j software. On the 20th day, the samples were evaluated for histopathology.

    Results

    The results of the difference in the mean of the wound surface between the four groups were significant only on the twentieth day (P = 0.023). The results of the analysis between groups (two to two) showed that the difference in the trend between the first group to the second group (P = 0.048), between the first and fourth groups (P = 0.015) and between the second and fourth groups (P = 0.029) and also between the third and fourth groups (P = 0.031). There was no statistically significant difference in the overall score of pathology and pathological variables among the groups.

    Conclusions

    The results show that loaded Curcumin electrospining PCL scaffolds have good biocompatibility and have not shown any complications. This scaffold facilitates wound healing.

    Keywords: Electrospinning, Curcumin, Wound Healing
  • Karimi N*, Mollaeian M, Tolou Ostadan Yazd M. R, Torbaghan Eskandari F, Ahmadi A Pages 19-26
    Introduction & Objective

    Esophageal atresia is a type of congenital anomaly in the gastrointestinal tract in which the esophagus does not develop during the fetal period and the esophageal to the gastric junction is blocked in the middle of the way and is placed like a balloon hanging behind the trachea and contains various types of anatomical defects. Congenital is rooted in fetal underdevelopment in the esophagus. Esophageal atresia is a congenital disease that is treated by surgery. Early complications may occur during the first days after surgery.

    Materials & Methods

    From 2003 to 2017, 70 patients with esophageal atresia underwent surgery at Bahrami Children&#039;s Hospital. Early complications escaped after surgery at the NICU and in the ward under evaluation. The mean age at surgery was 3.55 ± 2.4 days. The mean hospital stay was 12/5±3/4 and short-term complications were observed in 10 cases (14.2%).

    Results

    Based on the results, 10 patients (14.2%) were observed in a total of 13 complications. The most common short-term complications in these patients were respiratory failure (5 cases), aspiration pneumonia (4 cases) and anastomotic leakage (4 cases). Another complication of the study was mediastinitis, which was not reported in any of the patients.

    Conclusions

    In the present study, which introduces the tubeless method, access to the operation site is extrapleural. The azygous vein is preserved and at the end of the operation chest tube and NGT are not used. Therefore, early postoperative complication and morbility are less and this method can be used. Suggested in the repair of esophageal atresia type c.

    Keywords: Esophageal Atresia, Neonates, Surgery, Tubules, Complications
  • Biranvand A* Pages 27-41
    Introduction & Objective

    Identifying effective social science networks in different scientific fields helps researchers to identify influential individuals and universities in each field and realize the importance of knowledge sharing through these new information tools. Accordingly, the present study was conducted with the aim of identifying the relationship between metamorphic scores of social networks and scientometric indicators obtained from the activities of Iranian nursing researchers in citation databases.

    Materials & Methods

    The present study is an applied and descriptive research that has been done by the scientometric method with Altmetrics approach. The statistical sample for the study includes Iranian researchers in the field of nursing who had an indexed document in the Scopus citation database, in the period 2000-2019 and on the date of the research (20/03/2020), and was also a member of the Mendeley resource management database. There were 158 high-profile authors introduced by Scopus.

    Results

    Findings showed that from 2000 to 2019, 5821 records related to the field of nursing, indexed by Iranian researchers written in the Scopus database, 5009 records (86%) were articles. Linguistically, 5627 records (96.6%) were in English and only 198 cases (3.4%) were written in Persian. Tehran University of Medical Sciences and Health Services is the top university in the field of activity or sponsor of nursing researchers. A significant coefficient of 0.40 was obtained between the H-index index in Scopus database and the follower’s index in Mendeleev, which shows that there is no significant relationship in this field. However, there is a significant relationship between the other indicators studied in these two databases. There is also a significant relationship between co-authorship index, H-index, citation received, readers, publications and viewers in Mendelian scientific social network with indexes of citation number and H-index in Web of Science citation database. But there is no significant relationship between the followers index and the mentioned indices due to the occurrence of a significance coefficient of 0.202. Examining the relationship between the amounts of citations received in Mendeley, Scopus, and Web-Science databases shows that there is a significant relationship between the amount of citations received in these databases.

    Conclusions

    Respectively, the strongest correlation, in this case, is between the citation index received in the Mendeley and Web of Science database, Mendeley and Scopus, and finally Scopus and Web of science. There is also a significant relationship between the etch index in the Mendeley, Scopus, and Web of Science databases. The correlation between the Mendeley h-index and Web of Science is stronger than the correlation between the Mendeley h-index and Scopus.

    Keywords: Altmetrics, Scientometric, Nursing
  • Hassanzadeh Nemati N*, Ansari Nezhad Z, Movahedi M Pages 41-52
    Introduction & Objective

    Nowadays, culturing cells on a three-dimensional scaffold in vitro in cartilage tissue engineering is of interest to researchers. Because in biological scaffolds derived from degenerated tissues and organs, cellular antigens are removed and many structural and functional proteins of the extracellular matrix are preserved, these scaffolds have been successful in tissue engineering.

    Materials & Methods

    The aim of the present study was to prepare biological scaffolds derived from cartilage detoxified tissue using different concentrations of Sodium Dodecyl Sulfate (SDS) as a chemical ionic detergent and Triton X-100 as a non- ionic detergent. In this regard, scanning electron microscopy was used to evaluate the effect of preparation processes on collagen structure and porosity of samples and hematoxylin-eosin staining was used to evaluate the success of tissue decellularization and cell nucleus observation. The toxicity of scaffold and cell adhesion on it was also investigated.

    Results

    Due to the specific staining of the trichrome, the observed blue color confirmed the retention of collagen in the decellularized scaffold. The cultured fibroblasts were amplified on a decellularized sample with Sodium Dodecyl Sulfate (2%) and Triton X-100 (4%) solutions showed good adhesion.

    Conclusions

    The results of this study indicate that scaffolds prepared by chemical detoxification of natural cartilage tissue can be a good candidate for use in cartilage tissue engineering.

    Keywords: Cartilage Tissue Engineering, Extracellular Matrix, Decellularization, Sodium Dodecyl Sulfate, Triton X-100
  • Jeddi L, Kalbasi Gharavi M*, Shirani T Pages 53-58

    Acute surgical abdomen during pregnancy and postpartum period is always an important challenge in diagnosis or management. Although it is better addressed during pregnancy, there is any exact data on prevalence and specific diagnostic and therapeutic approaches of these pathologies during postpartum period. On the other hand, due to the increased probability of developing thromboembolic events in postpartum, any surgical intervention can intensify this risk and must be considered.
    In this article it Has been introduced a 27-year-old girl who underwent surgery due to perforated cecal diverticulitis but few days after discharging, she was admitted again for pulmonary embolism.

    Keywords: Acute Surgical Abdomen, Postpartum Period, Pulmonary Thromboembolism
  • Abdollahi A, Rezaei A. R* Pages 75-87

    Central venous catheters are the most widely usable medical devices for vascular access, which are used as vascular access in emergency and intensive care unit, operation rooms or dialysis. The aim of this study, evaluate the complication of central venous catheter such as catheter-related blood stream infection (CRBSI) and mechanical complications due to medical engineering view point. The result of this study shows that, in addition to following the infection control guidelines and personal protective equipment, the role of shape design and materials used in catheter construction can play an important role in reducing complications due to implantation of such devices such as thrombosis and CRBSI. Moreover, choosing the suitable guidewire has an important role in reducing the complications caused by the installation of these devices.

    Keywords: Central Venous Catheter, Complications, Prevention